Soorten trappen

Afhankelijk van de ruimte waar de trap wordt geplaatst en het gebruik van de trap bestaan er een aantal soorten trappen voor thuis en op kantoor.

Huistrap

Een huistrap laten plaatsen, het lijkt eenvoudiger dan het is. Zeker als je een keuze moet maken in het te gebruiken materiaal. Er zijn verschillende opties voor kleine en grote budgetten, dit artikel kan een prima inspiratie voor je zijn.

» Huistrap plaatsen

Keldertrap

Een keldertrap hoeft niet mooi te zijn, maar wel praktisch. Vaak is het trapgat naar de kelder vrij smal, je wil dus zo makkelijk mogelijk naar beneden en boven geraken. Waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een keldertrap dat ontdek je in dit artikel.

» Keldertrap plaatsen

Zoldertrap

Ook al is de zolder een plek waar je niet zo vaak komt, het is toch makkelijk om er een trap te hebben. Al de zolder ingericht is als slaapkamer of hobbyruimte. Het type van trap hangt af van de functie die je aan de zolder geeft. Je kan opteren voor een vaste zoldertrap of een uitschuifbare zoldertrap.

» Zoldertrap plaatsen

Plaatsbesparende trap

Het is niet altijd mogelijk om een gewone trap te plaatsen in een kleine ruimte. Dan moet je de opties eens bekijken en dan is een plaatsbesparende trap wel een goede keuze. Op deze manier kan je heel wat ruimte besparen. Deze trappen zien er vaak nog trendy uit zodat je het op een leuke manier kan inpassen in het interieur.

» Plaatsbesparende trap

Multiplextrap

Een trap kan je in allerlei materialen laten plaatsen. De meest voorkomende zijn hout, beton en staal. Een multiplex trap kan je gebruiken bij een nieuwbouwwoning, als er nog geen trap instaat. Het kan dienen als tijdelijke trap, die ook nog eens budget vriendelijk is. In een latere fase kan je dan een ander materiaal gebruiken.

» Multiplextrap

Designtrap

In een modern interieur is het niet verkeerd om een blikvanger te plaatsen. En waarom geen designtrap kiezen. We geven je enkele tips mee in dit artikel welke materialen en type trappen toegepast worden om een moderne designtrap te verkrijgen.

» Designtrap plaatsen

Bloktrap

Het vervaardigen van een trap is niet voor iedereen weggelegd, en al zeker het ontwerpen niet. Je bent op zoek naar een nieuwe trap, maar je weet niet welke te nemen? Er zijn zo voor stijlen en vormen en dan moet je nog het materiaal kiezen. Het is een kwestie van smaak, maar een bloktrap kan wel een goede keuze zijn. Het ziet er mooi en strak uit en past in elk interieur.

» Bloktrap plaatsen

Betonnen trap

Betonnen trappen worden vooral geplaatst omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn. Ze kunnen in grote traphallen van openbare gebouwen geplaatst worden, maar ook in moderne woningen. Je kan het beton afwerken met allerlei soorten materialen of het beton polieren zodat je een mooie gladde betontrap verkrijgt.

» Betontrap plaatsen

Soorten materialen

Bovenstaande trappen kunnen in een aantal materialen vervaardigd worden, denk maar aan:

Trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte