Soorten trapbekleding

Dankzij de trapbekleding kan je de bestaande trap herbekleden. Maar ook nieuwe traptreden kunnen met een trapbekleding afgewerkt worden.

Houten trapbekleding in massief hout

Een trap een nieuwe look geven kan met houten trapbekleding in massief hout. Het is een handige oplossing en er is heel wat keuze uit verschillende materialen. Voor elk budget zijn er mogelijkheden en dat zal je ook ontdekken in dit artikel.

» Houten trapbekleding plaatsen

Laminaat trapbekleding

Laminaat is een stuk goedkoper dan massief hout en bovendien te verkrijgen in de vorm van laminaat overzettreden. Vooral eikenhout laminaat en laminaat in betonlook zijn de vandaag de meest voorkomende kleuren of prints.

» Laminaat trapbekleding plaatsen

Betonnen trapbekleding

Een betonnen trap heeft vaak een kille uitstraling. Je bent daar voor of tegen, maar als je op zoek bent naar betonnen trapbekleding, lees dan dit artikel eens door. Er zijn heel wat verschillende materialen die je hiervoor kan gebruiken.

» Betonnen trapbekleding plaatsen

Natuursteen trapbekleding

Natuursteen trapbekleding geeft een trap een prachtige uitstraling. Heel wat interieurs zullen een extra touche krijgen met dit materiaal. Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals: blauwe hardsteen, graniet, marmer, witte steen en nog andere die voldoen om een trap te bekleden.

» Natuursteen trapbekleding plaatsen

Kunststof trapbekleding

PVC trapbekleding (Polyvinylchloride), Vinyl trapbekleding en LVT trapbekleding (Luxury Vinyl Tiles) behoren eigenlijk allemaal tot dezelfde categorie: kunststof. Ze onderscheiden zich van de klassieke houten trapbekleding of laminaat trapbekleding doordat ze niet gemaakt zijn van natuurlijk materialen. Dit soort vloeren is 100% synthetisch maar zeer prijsvriendelijk, makkelijk te onderhouden en makkelijk te plaatsen op bestaande trappen.

Tapijt trapbekleding

Tapijt is een materiaal dat vandaag een wat ouderwetse reputatie heeft voor de bekleding van trappen maar traptapijt wint terug aan populariteit vanwege nieuwe prints en een uitgebreid gamma aan materialen en vormen. Denk maar aan aan tapijt traplopers, vast tapijt trapbekleding, tapijt traptegels enz...

Tapijt trapbekleding plaatsen

Wat kost trapbekleding?

Er bestaan heel wat soorten trapbekledingen die je kan gebruiken om een trap er als nieuw te laten uitzien. Denk maar aan hout, laminaat, kurk, tapijt en nog vele andere mogelijkheden. Aan elk materiaal hangt natuurlijk een prijskaartje vast. Hoeveel dat precies zal zijn voor jouw trap, dat is moeilijk in te schatten. Daarom geven we in dit artikel alvast enkele gemiddelde prijzen mee. Lees meer

Trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte