Rechte trap of steektrap op maat laten maken

Een steektrap of rechte trap verbindt twee verdiepingen met elkaar. Je ziet dit type trap vaak terugkomen in de meeste woningen. Je kan hem overal plaatsen, dus ook in kantoor, een vakantiewoning of naar de zolder. In deze trap is er trouwens geen draai voorzien.

Een steektrap is dus duidelijk een van de eenvoudigste modellen die beschikbaar zijn. Het is dus makkelijk om te plaatsen, waardoor de prijs betaalbaar blijft en je kan verschillende soorten materialen gebruiken. Een handige Harry zou deze klus zelf kunnen doen, maar een trap plaats je voor het leven, dus best om dit uit te besteden.

Welke voor en nadelen zijn er aan een steektrap?

Voordelen steektrap

  • Een eerste voordeel is de prijs, door de snelheid van het plaatsen van de trap kan je hier dus besparen.
  • Het ontwerp is steeds eenvoudig, maar past steeds in elk interieur.
  • Geen rekening houden met draaiingen.
  • Snel geplaatst.
  • Keuze in heel wat afwerkingsmateriaal. (Hout, staal, glas, steen, …)
  • Bergruimte onder de trap voorzien is mogelijk.

Nadelen steektrap

  • De lange terugloop kan een probleem vormen. Dit is de lengte van de trap waarmee de omvang bepaald wordt. Om de lengte in te perken kan er dan een steilere helling voorzien worden. Wat niet altijd even handig is om de trap te betreden.
  • De trap kan veel ruimte in beslag nemen, waardoor andere nuttige woonruimte verloren gaat.

In welk materiaal laat je de steektrap plaatsen?

Er zijn heel wat materialen verkrijgbaar om de steektrap te laten installeren. De meest voor de hand liggende keuze is hout. Vooral omdat dit een goedkoper materiaal is. Je kan het hout bewerken, verven of vernissen zodat het jarenlang meegaat. Beton is ook een mogelijkheid. Je kan het beton onbehandeld laten of ook een afwerking laag op voorzien. Een glazen steektrap zal de ruimte een extra dimensie geven. Deze verschillende materialen hebben elk hun prijs natuurlijk. De uiteindelijke keuze zal van het budget afhangen.

Prijs van een steektrap

De prijs hangt af van verschillende factoren. Zoals het materiaal dat gebruikt zal worden, maar ook de precieze afmetingen. Kan er een standaard trap geplaatst worden of is er toch maatwerk nodig, dat scheelt natuurlijk een pak op de offerte. Je mag snel aan een minimumprijs denken van 1.250 euro voor een steektrap.

De keuze van het materiaal zal uiteraard de doorslag geven, alsook of er nog speciale wensen zijn naar verdere afwerking. Een leuning in een ander soort materiaal. Laat altijd verschillende offertes maken, op die manier kan je vergelijken en de juiste keuze maken.

De werkwijze en prijzen van trappenmakers kunnen verschillen. Als je verschillende adressen moet bezoeken ben je heel wat tijd kwijt om offertes te bekomen. Daarom is het handig om via deze website een aanvraag door te sturen, op die manier kom je in een keer met verschillende bedrijven in contact.

Rechte trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte