Design trap op maat laten maken

In een modern interieur is het niet verkeerd om een blikvanger te plaatsen. En waarom geen designtrap kiezen. We geven je enkele tips mee in dit artikel.

Design trappen kan je in hout, beton of metaal laten plaatsen. Wat vaak een groot verschil geeft naar uitzicht toe is het stootbord. Dit kan je laten doorlopen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de trap iets moeilijker te betreden is, omdat het stootbord niet dieper is dan de optrede.

Moderne trap met glazen leuning

Om het zwevend effect van een designtrap zoveel mogelijk te behouden is een glazen leuning de beste optie. Hierdoor zal de kostprijs wel de hoogte in gaan en heb je uiteraard ook meer poetswerk.

Zwevende designtrap

Een zwevende designtrap heeft de treden verankerd in de muur, zodat het lijkt alsof de trap zweeft. Wens je dat de treden langs één zijde bevestigd worden dan moet je dit al bij de ruwbouw inplannen. De muur moet immers de draagkracht aankunnen, dus moet je extra versteviging voorzien. Je kan de treden afwerken of laten bekleden met massief hout, gelamineerd hout ( laminaat ) of natuursteen.

Betonnen designtrap

Heb je al een bestaande trap in beton dan kan je deze een moderne afwerking geven. Je kan de trap laten bezetten met strakke tegels. Laat een vakman enkele ideeën uittekenen om een zo modern mogelijke look te verkrijgen. Een trapleuning in inox kan het geheel strak afwerken. Wens je de betonlook te behouden, dan kan je het beton laten polieren of ruw laten. Dat geeft een uniek karakter aan de trap en zal zeker in het interieur passen. Laten bekleden met hout of tegels is ook een optie natuurlijk.

Stalen designtrap

Super trendy zijn de stalen designtrappen met z-bomen. Eén of meerdere bomen zijn gemaakt uit stalen trapbomen in zig-zag vorm. Op de trapboom kunnen tal van soorten traptreden geplaatst worden zoals houten traptreden, betontreden, staal of traptreden in natuursteen.

Tip: een witte designtrap is een echte eyecatcher en erg populair. Een betonnen trap die wit gelakt is zorgt voor een unieke look. Hou wel rekening met vuil en stof dat duidelijker zichtbaar zal zijn op het wit. Je kan onderaan de trap nog een bergruimte voorzien met kasten en lades. Op die manier maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Prijs designtrap

Het spreekt voor zich dat de kostprijs van een designtrap afhangt van het soort materiaal dat je kiest. De afwerking hangt ook vaak af van de plaats van de trap. Staat de trap in de woonkamer, of in een hal? Is deze continu zichtbaar. Of wil je een mooie designtrap naar de zolder of in je kantoor? Het kan allemaal, maar als de trap niet zichtbaar is bij binnenkomst van de woning zal je sneller een goedkopere afwerking kiezen. Een rechte zwevende designtrap heb je al voor een prijs tussen 7500 en 12500 euro. Een gegoten betontrap heeft een startprijs vanaf 5000 euro. Wil je ook graag een designtrap in je woning? Dan kan je een vakman laten langskomen voor een offerte op maat.

Designtrap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte