Moderne trap op maat laten maken

Een moderne trap oogt prachtig in elke woning of kantoorruimte. Ze hebben ook heel wat voordelen. Eén daarvan is dat ze goedkoper zijn dan een trap in massief hout. Je kan ze makkelijker reinigen, wat toch ook wel een voordeel is.

Dat er voordelen zijn aan een moderne trap is mooi meegenomen, maar welke stijl moet je nu precies kiezen? Welke elementen bestaan er zodat een trap er modern uitziet?

Zwevende moderne trap

Een moderne zwevende trap met zwarte houten traptreden of witte traptreden zijn maar een voorbeeld van een klassetrap. Aangevuld met een glazen wand zodat je niet kan vallen en je ergens aan kan vasthouden. Het typeert de trap direct als modern en zal een echte eyecatcher in je woning zijn. Meer en meer woningen hebben ook een zwevende trap, net omdat hij zo minimalistisch is en er verdomd goed uitziet.

Moderne zwevende trap

Metalen moderne trap

Metaal heeft de eigenschap kil en onpersoonlijk aan te voelen maar past niks is minder waar. Je kan het perfect in een modern kantoor of moderne woonkamer integreren. Je kan het metaal in alle soorten kleuren laten schilderen zodoende het perfect in een modern interieur past. Bovendien is metaal zeer krasvrij. Bijna alle vormen en stijlen zijn mogelijk. Metaal wordt ook veel gebruikt als z-trapboom of trapboom in blokvorm. Met een mooie metalen handgreep wordt jouw metalen trap een echt pronkstuk.

Glazen moderne trap

Ook al lijkt glas niet echt een materiaal om een trap uit te maken, toch komt het vaker voor dan je zou denken. Glas is tijdloos en past in elk interieur. Daar het transparant is laat het ook heel wat licht door en dat is een groot voordeel. Op die manier is het interieur direct een stuk opener. Een moderne woning heeft dus zeker baat bij een glazen trap, glazen traptreden en glazen trapwanden.

Trap in de woonkamer

Staat de trap in de woonkamer, ook dan kan je er een modern element van maken. Bijvoorbeeld een houten trap met massief hout of een strak geheel met zwevende treden. Op die manier maak je de woonkamer ook open en is je trap een streling voor het oog, in plaats van een stuk dat je liever wil verbergen.

Inbouwkasten

Staat de trap in de inkomhal, dan kan je de ruimte onder de trap optimaal benutten. Inbouwkasten zijn hier de ideale oplossing en je kan dit met mooi hout doen, zodat kasten en schuiven er zeer strak en modern uitzien. Opbergruimte heb je nooit teveel, daarom is het handig om elke ruimte eens goed te bekijken. Een gesloten trap heeft altijd de mogelijkheid om kasten onder de trap te maken of gewoon de traptreden als ladenkast te gebruiken. Je kan er de jassen, schoenen of andere zaken in kwijt. Moderne trappen combineren de "look" met het praktische.

 

Verschillende elementen

Zoals je nu leest zijn er verschillende elementen die van een trap iets modern maken. Je kan een klassieke houten trap omvormen tot een modern geheel door de kleuren aan te passen of de houten leuning te vervangen door inox. Ook de vorm van de trap, speelt een rol. Een rechte steektrap, een moderne L-trap of een moderne Z-trap... de trapboom bepaalt grotendeels het uitzicht van de trap. De ene verleent zich beter om als modern stuk te fungeren dan de andere.

Offerte moderne trap

De prijs voor een moderne trap hangt af van verschillende zaken. Aangezien die te uiteenlopend zijn is het moeilijk hier een prijs op te plakken. Wie dat wel kan doen zijn professionele bedrijven. Zij kunnen iemand naar je toe sturen om de zaken eens te bekijken en bespreken. Een offerte op maat kan je heel wat duidelijkheid geven om een beslissing te maken.

Moderne trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte