Bloktrap op maat laten maken

Het vervaardigen van een trap is niet voor iedereen weggelegd, en al zeker het ontwerpen niet. Je bent op zoek naar een nieuwe trap, maar je weet niet welke te nemen? Er zijn zo voor stijlen en vormen en dan moet je nog het materiaal kiezen. Het is een kwestie van smaak, maar een bloktrap kan wel een goede keuze zijn. Het ziet er mooi en strak uit en past in elk interieur.

Er zijn heel wat mogelijkheden als je een trap wil laten plaatsen. Een houten trap, metalen trap, glazen trap of zelfs een draaitrap. Alles is mogelijk, maar iets minder bekend is misschien wel de bloktrap. Hij ziet er minstens even mooi uit als de rest.

Wat is een bloktrap?

Het is een trap met een zeer stijlvol en elegant karakter. Je kan ze in vele woningen laten plaatsen en vallen op door de opvallende vorm en uitstraling. Als je dus op zoek bent naar een eyecatcher voor een bepaalde ruimte, de inkomhal, trappenhal, kantoor of andere plaats, dan is een bloktrap ideaal. Een bloktrap is infeite een trap waarbij de trede en stootbord onder een hoek van 90 graden met mekaar verlijmd zijn. Zo lijkt het op een opeenstapeling van blokken. Echter ziet het er niet bombastisch uit, door het gebruik van de juiste materialen kan je een zeer mooie trap bekomen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van twee lagen massief hout om een dikte van 8 à 9 centimeter te verkrijgen. Op die manier is de trap ook stevig genoeg om te betreden.

Tip: de handige harry denkt misschien dat hij dit zelf kan, maar een bloktrap laat je beter plaatsen door een gespecialiseerde firma. Zij komen met de juiste kennis en gereedschap bij je thuis en zorgen ervoor dat de trap een strak geheel is met een nette naad tussen wand en trap. Een vakman hoeft ook de rand niet af te kitten, maar werkt deze tot op de millimeter af, zodat de trap precies staat waar hij hoort te staan.

Bloktrap met leuning

Aangezien een bloktrap er vrij minimalistisch uitziet, je hebt immers onder de trap een volledig open ruimte, kan je ook gebruik maken van een leuning. Ook hier moet je in dezelfde stijl doorwerken. Kies dus voor een stalen leuning, dit oogt zeer strak samen met de trap. Je kan de leuning op de trap zelf laten bevestigen, of op de muur. Afhankelijk van de positie van de trap kan je hier een voorkeur in bepalen.

Prijs van een bloktrap

Belangrijk is natuurlijk om te weten wat zo een bloktrap kost. De prijs hangt steeds af van het materiaal dat je wenst te gebruiken. De afwerking speelt een grote rol in een offerte. Wil je er ook een leuning bij of niet? Voor een volledig afgewerkte bloktrap mag je al snel aan een prijs denken van minimum 10000 euro.

Bloktrap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte