Betonnen trap op maat laten maken

Wie een onderhoudsvriendelijke oplossing wil als trap, kan voor beton kiezen. Een betonnen trap kan perfect in een moderne woning, ook al zou je ze eerder in openbare gebouwen verwachten. Naar afwerking toe heb je enkele opties, zoals bijvoorbeeld polieren. Zo krijg je een moderne betonnen trap die een echte eyecatcher zal zijn in jouw woning.

Een betontrap kan gemaakt worden met behulp van een mal of bekisting waarin het beton gestort wordt. Zo een werk kan je moeilijk zelf uitvoeren, want er komt toch heel wat bij kijken. Laat dus een firma bij je thuiskomen en een offerte opmaken. Eens de werken starten kan er gebruik gemaakt worden van een mal op maat of standaardmallen die aangepast worden naar de benodigde afmetingen.

Het uitzicht van een betonnen trap

Er zijn heel wat afwerkingsmaterialen voor een betonnen trap. Je kan de natuurlijke look behouden in beton, maar je kan ook kiezen voor:

Kale betonnen trap

Een perfect gestorte betonnen trap heeft geen verdere afwerking nodig. Het beton kan gepolijst of gepolierd worden om een glanzend oppervlak te creëren. Verkies je een kleurpigment toe te voegen dan kan nog een uithardende finish toegevoegd worden. Zo krijg je een industriële look en slipbestendige betonnen trap.

Naar onderhoud toe heb je er geen werk meer aan en je kan nadien nog steeds kiezen om de trap te bekleden of te verven.

Hout

Het contrast tussen hout en beton kan niet groter zijn. Hout voelt warm en natuurlijk aan, terwijl beton een kille uitstraling heeft. Maar je kan de twee wel combineren.

Laat hout plaatsen op de treden van de betonnen trap. Je kan er na verloop van tijd een andere kleur over verven, de kosten vallen aardig mee en er zijn heel wat variaties en kleuren te verkrijgen. Je kan opteren voor goedkoop hout of tropisch hardhout.

Natuursteen

Een trap volledig in natuursteen zou zeer duur uitkomen, daarom kan je beton met natuursteen bekleden. Natuursteen is bijzonder slijtvast, maar op plakken waar je vaak stapt kan het wel wat donkerder worden. Het geheel kan er zeer elegant uitzien, is zeer onderhoudsvriendelijk en je hebt tal van opties naar uitzicht toe. Populaire soorten natuursteen zijn blauwe hardsteen, graniet ( granito ), marmer, basalt, witte steen...

Tapijt

Nog steeds vaak gebruikt om een trap af te werken is tapijt. Je kiest best voor een tapijt met grote slijtvastheid. Een tapijt op een betonnen trap bevestigen kan je zelf uitvoeren. Het voelt gezellig aan de voeten als je zonder schoenen te trap oploopt.

Tapijt bestaat in tal van vormen ( tegels, stroken, lopers... ) dessins en prints. Er zeker en vast iets bij dat perfect jouw betonnen trap afwerkt.

Vorm betontrap

Niet alle betonnen trappen zijn recht natuurlijk. Sommige trappen hebben een kwartdraai nodig om tot het volgende verdiep te geraken. Je kan ook voor een kwartdraai kiezen voor beton. En zelfs voor een volledige draaitrap.

Tip: Combineer een betonnen trap met een betonvloer. Om je interieur als één strak geheel te krijgen kan je de trap en vloer in eenzelfde kleuren laten gieten. Op die manier krijg je een unieke look door de ganse woning.

Vorm traptreden

De meest geplaatste betontrap is de volle en gesloten trap. Maar het kan ook open. Heel modern is het gebruik van zwevende betontreden. Deze worden kant-en-klaar geleverd en verankerd langs één kan van de muur. Ook modern is de plaatsing van een z-betontrap. Deze treden geven een zig-zag effect aan de ruimte.

Prijs betonnen trappen

Er zijn enkele factoren die de prijs bepalen van een betonnen trap, namelijk de afwerkingsgraad, bereikbaarheid en moeilijkheid. Draaitrappen en hoektrappen vergen meer tijd dan een rechte steektrap. Je mag op een prijs reken van rond de 100 euro voor een betonnen trap die niet gepolierd is, per trede. Wens je wel een strakke en gladde afwerking, dan mag je die prijs op 200 euro per trede nemen.

Betontrap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte