Glazen trap op maat laten maken

Glazen trappen kunnen een ruimte lichtrijk maken en openheid creëren. Laat er eentje plaatsen in je huis, kantoor of de verbinding naar de zolder. Het zal je woning een extra dimensie geven. Glas is stevig genoeg om elke constructie aan te kunnen.

Gehard veiligheidsglas

Het kan wat onwennig aanvoelen om over glas te lopen, maar glas is voldoende stevig om te gebruiken als trap. Glazen trappen zijn samengesteld uit meerdere lagen glas. Elke laag glas is verbonden met PVB-folies. Afhankelijk van de afmetingen van de trap zal de dikte van het glas bepaald worden. Dankzij de folies kan je zelfs kiezen uit een blanke afwerking, gekleurde afwerking of een decoratieve afwerking. Bij de laatste optie heb je keuze uit heel wat kleuren en decoraties. Vergeet niet dat je aan glas nogal wat onderhoud hebt. Je ziet snel sporen van schoenen of handen, dus je moet het glas frequent kuisen.

Glas voor trappen

Glas wordt gebruik voor verschillende onderdelen van de trap zoals:

Decoratie voor glazen trappen

Je kan de treden van de trap laten voorzien van decoratief glas, op die manier kan je de trap afstemmen op de omgeving van je inkomhal of trappenhuis. Maar het is ook mogelijk om ledlampen te voorzien. Een verlichte trap heeft nog een extra voordeel, want ’s nachts zie je goed waar je moet lopen.

TIP: een glazen trap kan glad zijn, zeker als het in aanraking komt met water. Je kan het glas laten voorzien van emaille stippen of strepen die antislip zijn.

Voordelen van een glazen trap

  • Een glazen trap kan een architecturaal hoogstandje zijn in het interieur van de woning.
  • Glas brengt steeds een tijdloos design met zich mee, het sluit aan bij elk interieur.
  • Aangezien glas transparant is, heb je steeds een open zicht in de woning.
  • Licht kan elke plaats bereiken dankzij de glazen trap.

Nadelen van een glazen trap

  • Het glas van de trap kan glad aanvoelen. Je kan speciale folies aanbrengen die antislip zijn. Hierdoor verlies je wel transparantie.
  • Op glas stappen kan lastig aanvoelen. Je hebt het gevoel dat je kan vallen of voor mensen met hoogtevrees kan het een uitdaging zijn.
  • De prijs ligt gevoelig hoger dan in vergelijking met een houten trap.

Kostprijs glazen trap

Een glazen trap kan dus duurder uitvallen. Er bestaan wel goedkopere varianten, maar reken toch op een gemiddelde prijs tussen de 7000 euro en 15000 euro. Veel van de prijs hangt af welke afmetingen je nodig hebt, het aantal treden, heb je een draaitrap of rechte trap nodig? Wil je een prijs op maat voor een glazen trap? Dan laat je best een vakman bij je thuiskomen. Op die manier heb je alle informatie en ontvang je een offerte voor jouw nieuwe trap.

Glazen trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte