Plaatsbesparende trap op maat laten maken

Het is niet altijd mogelijk om een gewone trap te plaatsen in een kleine ruimte. Dan moet je de opties eens bekijken en dan is een plaatsbesparende trap of kleine trap die niet veel plaats inneemt wel een goede keuze. Op deze manier kan je heel wat ruimte besparen. Deze trappen zien er vaak nog trendy uit zodat je het op een leuke manier kan inpassen in het interieur.

Afwisselende traptreden & steile trap

De treden zijn een eerste punt als je bekijkt hoe een trap plaatsbesparend kan zijn. Hoe breder deze zijn, hoe meer plaats de trap zal innemen. Kies dus voor smalle treden als je deze trap wil laten installeren. Dat geeft niet zoveel comfort bij het betreden van de trap. Daarom bestaan er ook trappen met afwisselende treden, waar de ene zijde breed is en de andere smaller.

De hoogte speelt ook mee om plaats te besparen. Je kan de hellingshoek aanpassen zodat de trap minder diep is van start tot eindpunt. Kies daarom voor een steile trap, die uiteraard wel nog veilig te gebruiken is. Ook zo bespaar je veel plaats als de ruimte het niet meer toelaat.

Ruimtebesparende zoldertrap

Is er te weinig plaats voor een gewone huistrap in je woning? Dan heb je ook de mogelijkheid om een zoldertrapmodel te plaatsen. Deze heeft geen leuningen is steil en verplaatsbaar.

Ruimtebesparende spiraaltrap

Een spiraaltrap is ook een mogelijkheid. Je kan hem in heel wat kleuren verkrijgen, perfect doen inpassen in het interieur van je woning en ook nog eens heel wat plaats besparen.

Benut een plaatsbesparende trap optimaal

Het uitzicht van de trap kan je zelf bepalen door het materiaal naar wens aan te kleden. Maar om een plaatsbesparende trap optimaal te benutten kan je ook denken om de ruimte onder de trap in te vullen met kasten of laadplanken. Op die manier bespaar je plaats maar creëer je extra bergruimte. Ruimte die je anders kwijt bent.

Materiaal plaatsbesparende trap

De keuze voor het materiaal zal ervan af hangen hoeveel ruimte je hebt en welke type trap je neemt. Kan je een rechte trap plaatsen, dan is hout voor de hand liggend. Hier is wel steeds onderhoud aan, of je kan de treden laten voorzien van een laag met hoge slijtwaarde. Een spiraaltrap is vaak in staal. Dat is een duurder materiaal, maar hier is wel de nodige stevigheid nodig. Of je kan 2 trapmaterialen combineren.

Prijs plaatsbesparende trap

De prijzen voor een plaatsbeparende trap hangen af van het materiaal dat je kiest. Hier zal hout goedkoper zijn dan staal bijvoorbeeld. Het speelt ook mee of je een standaardmaat kiest of een trap op maat moet laten maken. Een standaardmaat in hout kan je verkrijgen voor bedragen tussen 200 en 500 euro. Voor een trap in staal gaan de prijzen vaak rond 1000 euro.

Kleine trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte