Multiplex trap op maat laten maken

Een trap kan je in allerlei materialen laten plaatsen. De meest voorkomende zijn hout, beton en staal. Een multiplex trap kan je gebruiken bij een nieuwbouwwoning, als er nog geen trap instaat. Het kan dienen als tijdelijke trap, die ook nog eens budget vriendelijk is. In een latere fase kan je dan een ander materiaal gebruiken. Je kan multiplex ook inzetten als afwerking op een betonnen trap.

Multiplex bestaat uit een oneven getal van enkele lagen houtfineer die kruiselings op mekaar verlijmd worden. Je kan ook de benaming ‘triplex’ horen vallen. Vroeger werd een triplex gebruikt met drie lagen en multiplex vijf lagen of meer. Tegenwoordig is deze grens echter vervaagd.

Betontrap met multiplex bekleden

Een betontrap in een recente woning tijdens de ruwbouwfase, wordt vaak uitbekleed met multiplex. Elke trede is even hoog door alles goed uit te meten en waterpas te plaatsen. Wens je op het multiplex een andere massieve houtsoort te plaatsen zoals eik, notelaar, rubberwood of bamboo, dan is dat uiteraard mogelijk.

Tip: heb je de trap laten afwerken met een massieve houtsoort, breng dan een vernis of olie aan om het natuurlijke karakter van het hout te bewaren.

Voordeel van multiplex

Multiplex zijn verschillende lagen op elkaar verlijmd. Dit zorgt ervoor dat het materiaal minder ‘werkt’. Bij koude en warme temperaturen zal het multiplex dus minder uitzetten of krimpen. Dat heeft heel wat voordelen als je er later een afwerking laag op aanbrengt. Namelijk dat je minder gekraak zal horen bij het betreden van de trap.

Nadeel van multiplex

Multiplex is zeer stevig omdat er verschillende lagen op mekaar vastgelijmd liggen. Het kan gebruikt worden voor meerdere toepassingen in de woning. Voor een trap, gevelbekleding, afwerking muren. Eigenlijk zijn er geen nadelen aan dit materiaal. Als je op zoek bent naar een stevige plaat dan kom je altijd bij multiplex uit.

Prijs multiplextrap

De prijs hangt uiteraard af van de afmetingen van de trap. Heb je momenteel een betonnen trap en wil je daar eerst een laag multiplex op om daarna af te werken met een massieve houtsoort? Dan heb je 2 lagen die je op maat moet laten maken en laten plaatsen. Een multiplex ondertrap heb je voor een bedrag rond de 1100 euro. Voor een volledige trap, multiplex en massieve houtsoort, zit je vaak rond de 6000 euro. Maar alles hangt af van jouw eigen situatie. Voor een prijsofferte op maat laat je beter een vakman langskomen.

Multiplex trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte