Traprenovatie

Is jouw bestaande trap versleten en aan vervanging toe? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om een traprenovatie toe te passen.

Houten trap renoveren

Je kan een houten trap renoveren omwille van verschillende redenen. Een verouderde trap opnieuw mooi laten uitzien of je wil de bestaande trap een nieuw uitzicht geven. Er zijn heel wat mogelijkheden en die kan je in dit artikel ontdekken.

» Houten trap renoveren

Betontrap renoveren

Heel wat woningen hebben een betonnen trap die aan vernieuwing toe is. Als het beton beschadigd is dan kan je dit laten herstellen. Maar renoveren met andere materialen zoals hout is mogelijk. Er kunnen bijvoorbeeld houten overzettreden geplaatst worden.

» Betontrap renoveren

Open trap renoveren

Een open trap heeft geen stootborden tussen de treden. Je kan er dus doorkijken en dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het geeft ook een modernere uitstraling aan je interieur. Is de open trap toe aan renovatie? Dan heb je enkele mogelijkheden, welke dat zijn ontdek je in dit artikel.

» Open trap renoveren

Overzettreden plaatsen

Een snelle manier om je trap een volledig nieuw uitzicht te geven zijn overzettreden. Op deze manier van traprenovatie worden nieuwe treden over de bestaande treden geplaatst. De overzettreden hebben een bepaalde dikte waardoor ze niet te onderscheiden zijn van houtstructuur.

» Overzettreden plaatsen

Trap verven of vernissen

Is de trap nog in goede staat, dan kan je er ook voor opteren om deze gewoon te vernissen of verven. Als je verft, dan geef je de trap een nieuwe kleur. Dat kan dan mooi overlopen met de rest van je woning of net een speciale tint hebben. Je kan verf toepassen op staal, hout en beton.

» Trap verven

Trap zandstralen of luchtgommen

Een houten trap met mooie ornamenten ziet er prachtig uit. Maar wens je hem terug te brengen naar zijn oorspronkelijke kleur? Dan kan je kiezen voor zandstralen.

» Trap zandstralen


Trap laten renoveren?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte