Cottage trap of landelijke trap op maat laten maken

Als we het over een cottage trap hebben of over een trap in landelijke stijl, dan spreken we meestal over een Engelse stijl. Meestal is de volledige woning in deze stijl, waardoor de trap een extra dimensie geeft. Je hebt natuurlijk wel een modernere look door het uitzicht van de leuning te veranderen.

Een cottage trap heeft een specifieke rustieke stijl, maar je kan er toch verschillende variaties in aanbrengen. De leuning is daar één van, maar ook gedraaide balusters en een mooie startpaal bijvoorbeeld. Dat maakt de trap nog statischer en imposanter. Zeker als de trap in de hal staat, dan zie je deze direct als je thuiskomt.

Want het is vandaag de dag belangrijk om je goed te voelen in je eigen woning. De stijl moet volledig afgestemd zijn op wat je graag ziet en een trap hoort daar ook bij. Je gebruikt hem dagelijks meerdere keren, dus vergeet hem niet als je woning aan renovatie toe is.

De cottage stijl kwam al voor in de 19e eeuw in Engeland. Het heeft lichtheid en landelijkheid als belangrijkste kenmerken. Na een vermoeiende dag is het een zegen om in zo een interieur thuis te komen. Een knusse woning met lichte tinten is altijd goed voor het gemoed.

Kenmerken van de cottage stijl

Cottage stijl komt overgewaaid van Engeland, en is nu al even in trek in de lage landen (België, Nederland). Je kan de stijl eigenlijk omschrijven met één woord: romantisch. Er worden zachte kleuren gebruikt in combinatie met decoratie waardoor het volledige interieur een charmante cottage uitstraling krijgt. Cottage herken je ook vaak aan het gebruik van natuurlijk hout gecombineerd met witte kleur, pasteltinten en natuurlijke aardekleuren. Ook comfortabele stoffen ontbreken niet om de cottage uitstraling te vervolledigen. Je kan het interieur je eigen invloeden geven door de decoratieve elementen zelf te kiezen.

De trap hoort er ook bij

Als je cottage zegt, dan zeg je ook natuurlijk hout op maat. Een authentieke cottage trap vereist dan ook heel wat vakmanschap en maatwerk. Een cottage trap ziet er stevig uit, is landelijk maar heeft toch ook heel wat details en oogt decoratief. Aangezien de landelijke trap in je interieur verwerkt wordt, maakt het je woning compleet. De houten balustrade, houten trapspijlen, trappaal... alles dient mooi bij elkaar te passen.

Veel vormen mogelijk

Aangezien de landelijk trap op maat gemaakt wordt, past deze perfect tussen de benedenverdieping en het trapgat. Bijna alle trapvormen zijn mogelijk, dank maar aan de rechte cottage trap, de cottage trap met kwartdraai of de cottage draaitrap... daarom is hij uitermate geschikt als huistrap of vaste zoldertrap.

Tip: Heb je graag nog een rustiekere look, laat het natuurhout dan voorzien van lak. Op die manier heb je een extra eigenschap voor de trap, die je woning nog beter zal vervolledigen.

Prijs van een cottage trap

Bij het plaatsen van een cottage trap komt zoveel maatwerk, dat we hier moeilijk een vaste prijs op kunnen plakken. Het is afhankelijk van je wensen hoe de trap er moet gaan uitzien, dat er pas dan een offerte kan opgemaakt worden. Laat daarom enkele gespecialiseerde bedrijven komen, die kunnen de nodige informatie en opties geven. Op basis van jouw wensen kunnen ze dan een offerte op maat opmaken.

Cottage trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte