Trap op maat laten maken?

Bijna alle nieuwe trappen worden op maat van de klant gemaakt. Er is tal van aanbod op de markt, dus de juiste trap vinden is niet makkelijk. Wij helpen je om de beste trap voor in huis of kantoor te kiezen.

Hoe een trap kiezen die het meest geschikt is?

Verbouwen of een nieuwbouw plaatsen, een trap dient een leven lang mee te gaan, moet veilig te betreden zijn en uitermate slijtvast zijn. Er zijn een aantal criteria die bepalen welke trap het best voor jouw interieur geschikt is en die het best bij jou past.

Denk maar aan de materiaalkeuze, vorm, afmetingen, kleur & uitstraling en het budget... Klik hier om alle criteria te lezen.

Uit welke trapmaterialen kan je kiezen?

Over het algemeen zijn er vier trapmaterialen die het meest gebruikt worden voor de vervaardiging van trappen en traptreden. Eerst en vooral is hout beschikbaar voor nieuwe houten trappen of om bestaande trappen te bekleden. Je kan ook opteren voor beton. Deze wordt ter plaatse als volle betontrap gegoten of je kan kiezen voor de plaatsing van betonnen traptreden. Meestal dient beton als drager om achteraf te bekleden. Een derde optie is metaal. Als metalen trap wordt vooral staal als inox worden gebruikt om trappen en trapleuningen te vervaardigen. Ten slotte is er glas. Glas wordt gebruikt voor de vervaardiging van glazen traptreden, glazen balustrades en bordessen.

Waar ga je de trap plaatsen?

In een woning of kantoor kan je kiezen uit een aantal soorten trappen volgens de plaats waar de trap gemonteerd zal worden. Trappen in een openbare ruimte zullen meer onder slijtage te leiden hebben dan bijvoorbeeld een keldertrap. Voor een buitentrap zal eerder geopteerd worden voor beton of metaal i.p.v. hout... De plaats en de intensiteit van het gebruik zullen de vorm en het materiaal bepalen.

Soorten trappen

Nieuwe trap plaatsen of bestaande trap renoveren?

Soms sta je voor een moeilijke keuze. Ga je je bestaande trap renoveren via een trapbekleding of opteer je toch het best om je bestaande trap te vervangen door een nieuwe trap. Plaats je een trap tijdens een nieuwbouw of een trap tijdens een verbouwing? Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden om de juiste keuze te maken. Klik hier om alle criteria te lezen.

Wat kost een trap op maat?

Welke soort trap je ook kiest, er hangt altijd een prijskaartje aan vast. Als budget een belangrijke factor is in de keuze van de trap is het altijd handig om verschillende prijzen te vergelijken. Wij stelden een handige tabel op met alle richtprijzen van huistrappen.

Hoe kies je de beste trappenmaker?

Heb je het moeilijk om de beste schrijnwerker of trappenmakerij te kiezen voor jouw binnen- of buitentrap? Dan moet je zeker onze aanbevelingen lezen hoe je de beste leverancier voor jouw trap kiest. Lees hier onze aanbevelingen.

Trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte