Prijs trapbekleding

Er bestaan heel wat soorten trapbekledingen die je kan gebruiken om een trap er als nieuw te laten uitzien. Denk maar aan hout, laminaat, kurk, tapijt en nog vele andere mogelijkheden. Aan elk materiaal hangt natuurlijk een prijskaartje vast. Hoeveel dat precies zal zijn voor jouw trap, dat is moeilijk in te schatten. Daarom geven we in dit artikel alvast enkele gemiddelde prijzen mee.

Verlaagd BTW-tarief

Een eerste tip die je heel wat geld kan besparen is in verband met het btw-tarief. Als jouw woning ouder dan 5 jaar is dan betaal je slechts 6 % btw bij aankoop van trapbekleding op voorwaarde dat iemand de werken voor jou uitvoert ( met officiële factuur).

Trapmateriaal, vorm en type trap

De prijs van trapbekleding hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is er het soort materiaal dat je kiest. Zo zal massief hout een stuk meer kosten dan vinyl of PVC. Een goed alternatief is de laminaat trapbekleding.

Maar ook het type van de trap zal grotendeels de prijs bepalen. Bij een rechte trap zullen de renovatiekosten het minste zijn, de plaatsing van een trapbekleding op een spiraaltrap of wenteltrap zullen een pak hoger liggen omdat er gewoon meer maatwerk aan te pas komt.

 De bekleding van een open trap ongeveer de helft minder kosten dan de bekleding van een gesloten trap.

Richtprijs trapbekleding

Voor een traprenovatie en het vernieuwen van de trapbekleding mag je aan een budget denken tussen de 500 euro en 2500 euro. Nogmaals, alles hangt af van het materiaal en het type trap die je hebt. Je kan online heel wat bedrijven vinden die je kan aanschrijven. Ze sturen graag een vertegenwoordiger of vakman langs om de situatie bij je thuis te bekijken. Pas dan zal je weten hoeveel de trapbekleding exact zal kosten.

Trapbekleding prijzen

Materiaal Soort trap Prijs Offerte
Massief hout Gesloten steektrap €2.000 - €2.500* Offerte op maat
Laminaat Gesloten steektrap €1.200 - €2.000* Offerte op maat
Tapijt Gesloten steektrap €1.500 - €2.000* Offerte op maat

* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en zijn afhankelijk van de soort bekleding, aantal treden, afwerkingsgraad, opties, ligging trap enz...

Alternatieven trap renoveren

  • Zandstralen: de trap ziet er helemaal nieuw uit, je ziet de nerven van het hout. Dit komt op +/ 40 euro per vierkante meter
  • Verven: is de goedkoopste oplossing. Dit komt op ongeveer +/- 20 euro per trede.

De keuze maken

Het is uiteindelijk een materiaalkeuze maken. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Wil je overzettreden dan heb je een volledig nieuwe trap op korte tijd. Je kan de tint en uitzicht van de trede volledig zelf bepalen. Ook vinyl of parket is hier een optie. Nodig enkele vakmannen bij je thuis uit en informeer naar de mogelijkheden en de prijzen. Op basis van die gegevens kan je de juiste beslissing nemen.

Offertes vergelijken

Een offerte voor trapbekleding zal je al veel leren. Dat is de basis waarmee je moet beginnen. Op die manier laat je een vakman bij je thuiskomen, kan je met hem overleggen welk materiaal je zal kiezen en krijg je een gedetailleerde prijs.

Trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte