Laminaat trapbekleding

Een trap renoveren kan tegenwoordig met zoveel mogelijkheden dat het aanbod snel onoverzichtelijk kan worden. Zeker als je een leek bent in het vakjargon en niet vertrouwd bent met de technieken die gebruikt kunnen worden. Maar een trap renoveren is infeite wel minder moeilijk dan je zou denken. Het is daarom belangrijk om als eerste stap je goed te informeren. En als tweede stap een idee te vormen van wat je precies wil. Hoe moet de trap eruit zien?

Waarom een trap renoveren?

Dat kan om verschillende redenen zijn. De oude trap ziet er niet mooi meer uit en is toe aan een facelift. De treden kraken enorm en je wil dat beperken, ook daarom kan laminaat een oplossing zijn. Je doet een totale renovatie van je woning en je wil de trap in dezelfde stijl bekomen, dan is een laminaat trapbekleding in de vorm van overzettreden een goede optie.

Voordeel laminaat trapbekleding

Veel mensen kunnen het verschil niet meer zien tussen hout en laminaat. Er zijn dus zoveel verschillende kleuren en afwerkingen te verkrijgen in laminaat, dat je zou denken dat het echt hout is. Dat is het natuurlijk niet, maar laminaat heeft ook zoveel voordelen dat het een prima keuze is. Een nadeel aan hout is dat er heel wat onderhoud aan is, het is ook niet altijd vochtbestendig en neem een grote hap uit je budget weg. Vooral omwille van de laatste reden kiezen heel wat mensen voor laminaat. De prijs is lager en dan is het een geschikt alternatief voor hout.

Laminaat trapbekleding

Goedkoper dan massief hout

Met een beperkt budget kan je nog steeds een mooie gerenoveerde trap bekomen. Laminaat is uiterst geschikt om te gebruiken voor een traprenovatie. Het is goedkoper dan massief hout maar het heeft wel dezelfde natuurlijke uitstraling. Het voordeel is dat het zeer sterk is. Een trap die vaak belopen wordt, mag niet te snel afzien. Je plaatst de laminaat trapbekleding zodat ze er nog veel jaren kunnen liggen, en dat zullen ze ook doen.

Offerte laminaat trapbekleding

Makkelijk onderhoud

Het grote voordeel aan laminaat is dus dat je het niet moet verven na verloop van tijd. De kleuren blijven goed behouden. Het enige onderhoud dat je moet doen is kuisen, maar dat is niets abnormaal. Met een licht vochtige doek kan je laminaat het best proper krijgen.

Prijs laminaat trapbekleding

De prijs hangt natuurlijk af van de afmeting van de trap, de moeilijkheidsgraad om het te plaatsen en jouw eigen budget. Gelukkig heb je heel wat soorten laminaat zodat er voor kleine en grote budgetten oplossingen zijn. Om een goed idee te krijgen van de prijs laat je best een vakman of een bedrijf bij je langskomen. Op die manier krijg je alle informatie te horen en ontvang je uiteindelijk een offerte.

Laminaat trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte