Natuursteen trapbekleding

Natuursteen trapbekleding geeft een trap een prachtige uitstraling. Heel wat interieurs zullen een extra touche krijgen met dit materiaal.

Soorten natuursteen trapbekleding

Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals: blauwe hardsteen, graniet, marmer, witte steen en nog vele andere soorten. Ze zijn makkelijk te verwerken en op maat te maken voor elke soort trap. Aangezien het zeer duurzaam materiaal is kan je voor heel wat plaatsen gebruiken. Vaak zie je een trap in natuursteen in openbare gebouwen, maar je kan het dus ook gewoon in je woning toepassen. Je kan alle soorten trappen met een natuursteen trapbekleding voorzien:

  • Blokbetontrap;
  • Z-betontrap;
  • Gesloten betontrap;
  • Spiltrap;
  • Wenteltrap

Het prijskaartje verschilt uiteraard per soort trap. Een rechte trap is naar moeilijkheidsgraad van uitvoering een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een wenteltrap.

Veiligheid

Het is belangrijk om een trap zo veilig mogelijk te maken. Een gladde ondergrond kan voor valpartijen zorgen en dat moet je vermijden. Natuursteen kan van nature glas zijn, maar daar kan je gelukkig iets aan doen. Je kan anti-slip uitsparingen laten inslijpen of een pvc-trapneus laten voorzien. Of de oppervlakte van elke trede laten polijsten of zandstralen. Met deze behandelingen zijn de treden een stuk veiliger.

Trapneus

De trapneus van een trap heeft het snelst last van slijtage. Daar raak je de trap ook het vaakst met de schoenen. Ook al is het normaal, je kan er iets aan doen, zeker als je voor natuursteen trapbekleding kiest. Je kan de trapneus in verstek laten plaatsen, zodoende de trede en stootbord mekaar raken. Dit vormt een stevig geheel.

Trapbekleding op maat

Aangezien je met een product uit de natuur werkt, moet het op maat van de trap gemaakt worden. Elke soort natuursteen kan op maat gezaagd worden en naar wens afgewerkt. Heb je momenteel een betonnen trap als basis en wil je die afwerken met natuursteen, dan is dat mogelijk. Laat enkele firma’s bij je thuiskomen om de situatie te bekijken en te bespreken. Op basis daarvan hoor je welke manier het best is om te werk te gaan en ontvang je ook een offerte op maat.

Met die gegevens en informatie in je achterhoofd kan je een juiste beslissing nemen.

Prijs natuursteen trapbekleding

Natuursteen is heel wat duurder dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl, dus wees voorbereid op een hogere offerte. Om precies te weten hoeveel natuursteen trapbekleding zal kosten, laat je best enkele mensen een offerte op maat maken. Hoe gedetailleerder die is hoe beter je met andere bedrijven kan vergelijken. Dan nog kan je er eens over nadenken en bekijken op welke manier je verkiest te werken.

Wens je ongeveer hetzelfde effect, dan kan je misschien opteren voor een afwerking met keramische tegels. Dergelijke tegels benaderen het uitzicht van natuursteen en zijn een stuk goedkoper.

Natuursteen trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte