Vinyl trapbekleding

Vinyl trapbekleding is op zich niets nieuws, maar door heel wat innovaties is het terug erg in trek bij veel mensen. Nieuwe trapbekleding plaatsen moet nu eenmaal gebeuren als je een woning met renovatiewerken koopt. Er zijn nog andere materialen zoals laminaat, hout of tapijt.

Vinyl heeft als voornaamste eigenschap dat het stevig materiaal is, het kan dus enkele jaren op de trap blijven liggen. Uiteraard zal je na verloop van tijd enige slijtage zien, maar dat is met elk materiaal zo. De voornaamste reden om vinyl te gebruiken is omdat het zeer duurzaam is. In winkels kan je ook de benaming marmoleum zien, de slijtvastheid hiervan is van hoog niveau.

Een trap kan na verloop van tijd beginnen afslijten aan stukken die vaak belopen worden, zoals de trapneuzen. Daar plaats je je voeten steeds, al dan niet met schoenen of pantoffels aan.

Naar schoonmaak toe is vinyl ook handig, je kan het kuisen met water of even vegen.

Vinyl plaatsen

Vinyl als trapbekleding is een klus die je zelf kan doen, maar nog beter is het laten uitvoeren door een professionele firma. Zij kennen de knepen van het vak. Aangezien het over maatwerk gaat moet het vinyl precies geplaatst worden zodat er geen spleten ontstaan. Of dat het na verloop van tijd loskomt. Vaak heb je antislip strips op de neus van elke trede, ook die moet goed bevestigd blijven.

Stijlen

Met vinyl kan je tegenwoordig ook heel wat stijlen uitgaan. Is je woning klassiek of modern, dan kan je dit perfect aanvullen met vinyl. Het is niet meer zoals vroeger waar het aanbod beperkter was. Nu bestaat er vinyl met houtlook, lichte kleuren of tegellook. Voldoende keuze dus. Ook naar duurzaamheid heb je verschillende soorten waaruit je kan kiezen.

Er zijn zelfs merken die een volledig pakket verkopen, met vinyl voor trede, stootbord en trapneus. Op die manier past de vinyl trapbekleding als 1 geheel in je woning.

Als er nog een andere trapbekleding aanwezig is, dan moet je die eerst verwijderen. Aangezien je daarna vinyl zal gebruiken is het niet nodig dat de trap volledig effen is van structuur. Vinyl kan aangebracht worden met dubbelzijdige kleefband. Dat hecht op elk oppervlak en komt niet snel los.

Vinyl trapbekleding prijs

Aangezien vinyl goedkoper is dan de meeste andere manieren, ben je er voor enkele honderden euro’s al vanaf. Uiteraard heb je prijsklassen en verschillende uitvoeringen van vinyl. Als je de duurste kiest dan zal je iets dieper in de buidel moeten tasten. Een gemiddelde prijs voor een volledige trap zal rond de 600 euro liggen.

Vinyl trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte