Tapijt trapbekleding

Een tapijt trapbekleding laat de trap er weer netjes uitzien. Het ziet er niet alleen mooi uit maar het voelt ook zacht aan de voeten. Je hebt ook geen geluid meer tijdens het betreden van de trap. Er zijn dus heel wat voordelen aan het gebruik van een tapijt trapbekleding, maar er zijn toch heel wat zaken waar je eerst naar moet kijken alvorens een keuze te maken.

Waarom een tapijt trapbekleding?

Veel mensen hebben nog het idee dat een tapijt oubollig is. Maar als je de nieuwste materialen hierin ziet dan zal je toch snel een ander beeld krijgen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid geworden en de voordelen zijn er ook. Een gestoffeerde trap maakt dus geen geluid meer, het voelt zacht aan en je kan er oude of beschadigde trappen mee camoufleren.

De ruime keuzemogelijkheden zijn er om van jouw trap een uniek stuk te maken. Je hebt keuze uit heel wat kleuren en soorten tapijt. Er zijn namelijk twee manieren om een tapijt aan te brengen:

  • Traploper effect: hierbij wordt er maar een gedeelte van de trap gestoffeerd. Dat is meestal in het midden, op die manier blijft er nog een stuk van de trap zichtbaar.
  • Volledige stoffering: hierbij zie je niets meer van de oude trap, maar alles wordt bedekt met trapbekleding. Dit kan je kiezen als de trap beschadigingen heeft.

Eigenschappen van tapijt

Niet elk tapijt is gemaakt om te gebruiken als trapbekleding. Er zijn enkele factoren die meespelen:

  • Pooldichtheid: als dit te laag is, dan is het tapijt niet geschikt voor een trap. Als je toch zo een tapijt gebruikt dan zal de onderlaag zichtbaar zijn. Dat oogt niet mooi en het tapijt zal sneller verslijten.
  • Stevigheid: een trap krijgt heel wat te verduren, dagelijks gebruik je hem meerdere keren. Daarom kies je best voor stevige trapbekleding. Vooral de voorzijde van de treden zal zwaar belast worden.
  • Synthetische of natuurlijke tapijten: synthetische soorten zijn dan wel het vaakst gebruikt, maar er zijn ook natuurlijke tapijten. Er wordt vaak kokos gebruikt als trapbekleding. Het nadeel is echter dat ze snel rafelen en vocht gaan opnemen. Een natuurlijk tapijt is ook lastiger om te reinigen dan een synthetische versie.

Prijs tapijt trapbekleding

Een tapijt trapbekleding is de goedkoopste manier om een trap te bekleden. Een gemiddelde prijs om een trap te stofferen met tapijt ligt tussen de 300 en 800 euro. De prijs hangt af van de kwaliteit van de stof, de moeilijkheidsgraad om het aan te brengen en jouw budget uiteraard.

Heb je interesse om jouw trap te laten voorzien met tapijt, dan kan je enkele bedrijven uit de streek laten langskomen. Zij kunnen de situatie bij je thuis bekijken en informatie geven over de mogelijkheden. Al snel ontvang je ook een offerte voor de werkzaamheden ervan.

Tapijt trapbekleding laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte