Gesloten trap bekleden

Een dichte trap ziet er minder transparant uit, maar je hebt er wel meer veiligheid door. Kleine kinderen kunnen er niet tussen belanden of zelf door vallen. Een dichte trap bekleden doe je in functie van de rest van het interieur. Voor zowel moderne als klassieke woningen zijn er verschillende opties.

Ook al duurt het niet lang om een dichte trap te bekleden, de werken hebben toch een professionele hand nodig om tot een goed einde te brengen. De nieuwe bekleding moet tot op de millimeter juist liggen en mag ook niet loskomen na verloop van tijd.

Heb je momenteel nog een open trap, dan kan je die ook eerst laten dicht maken. Dan moeten er stootborden worden voorzien zodat het geheel afgesloten wordt.

Verschillende materialen

Een dichte trap bekleden kan je met verschillende soorten materialen doen. Welke je het best kiest hangt natuurlijk af van de stijl die je wil uitgaan, maar ook van het budget. Er zijn goedkopere materialen, maar ook materialen waar je financieel wat dieper moet gaan.

  • Tapijt: vaak nog te zien bij oude woningen, maar ook nog steeds erg in trek als nieuwe bekleding. Het is leuk om op tapijt te stappen, het voelt zacht aan en je voeten en dempt het geluid ook goed.
  • Laminaat: dit maakt de laatste jaren een opmars in verkoop. Net omdat het er zo mooi uitziet en je trap echt een nieuwe dimensie geeft. Je kan de volledige trap in dezelfde tint laten voorzien, of je kan er ook voor kiezen om de stootborden in het wit te plaatsen en de treden in een andere kleur.
  • Hout: wil je echt kwaliteit op de trap, dan is hout wel een aanrader. Het is stevig materiaal, ziet er zeer mooi uit en is ook zeer sterk.

Prijs voor bekleding dichte trap

Hoeveel de prijs bedraagt voor deze materialen is moeilijk op voorhand in te schatten. Het hangt af van verschillende factoren. Zoals welk materiaal je kiest, hoe groot de trap is en wat de moeilijkheidsgraad is voor de plaatsing ervan. Een gewone rechte trap is minder werk dan een draai met kwartdraai of een draaitrap.

Het is daarom handig om een offerte te laten maken. Op die manier weet je precies wat het kost nog voor je een beslissing genomen hebt. En je kan je beslissing laten afhangen van de offerte.

Een vakman kan je precies zeggen wat de voor – en nadelen zijn van alle materialen. Ook op die basis kan je een beslissing maken.

Trapbekleding op gesloten trap laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte