Z-trap op maat laten maken

De benaming van een z-trap komt door de Z-vormige treden die gebruikt worden. Er zijn heel wat voordelen aan dit soort trap. Welke dat juist zijn, ontdek je in dit artikel.

Een Z-trap kan je bekomen door er van de bovenkant en naar de zijkant naar te kijken. Een Z-trap heeft steeds een kwartdraai die twee keer draait, in elke richting. De draai gaat dan vanuit de onderzijde naar rechts, de bovenkant draait naar recht. Of omgekeerd, het is te bekijken waar de trap staat. Dit betekent dus ook dat de trap op maat gemaakt moet worden, aangezien het aantal treden kan verschillen en ook de afmetingen van de treden op maat moet zijn. Je kan kiezen tussen een afgeronde of hoekige trap en dankzij de vele beschikbare materialen kan je hem in eender welke stijl laten plaatsen.

Z-trap voordelen

Als je een Z-trap laat installeren dan kan je de ruimte in je woning optimaal benutten. En in sommige woningen heb je alleen maar de keuze om zo een trap te plaatsen. Een rechte trap zou bijvoorbeeld te stijl worden, met een Z-trap kan je dat probleem makkelijk omzeilen.

De treden in een Z-vorm heeft ook zijn voordelen naar veiligheid toe. Er zijn geen overhangende stukken zodat je nergens aan kunt blijven vasthangen met je voeten of schoenen. Kinderen zijn niet altijd nauwlettend en voor hen kan dit helpen valpartijen te voorkomen. Als je daarbij nog een degelijke trapleuning laat plaatsen eventueel aangevuld met verlichting dan heb je een zeer veilige trap. Al deze zaken zorgen er niet voor dat je moet inboeten aan een modern ogende trap. Integendeel, je kan dit zo laten verwerken dat het nog zeer stijlvol is.

Prijs Z-trap

Een prijs laten opmaken voor een nieuwe Z-trap is de beste oplossing. Op die manier kom je in contact met het bedrijf of de plaatser van de trap. Vuur al je vragen af en zorg dat je met een totaalbeeld het gesprek kan afsluiten. Dan is het wachten op de offerte. Hoe gedetailleerder de offerte is hoe beter je kan vergelijken met andere bedrijven. Dus zorg ervoor dat ze al het materiaal erop vermelden. Een gemiddelde prijs voor een Z-trap ligt vaak rond de 5000 euro. Afhankelijk van de afwerking kan dit bedrag nog stijgen.

Het materiaal van afwerking speelt een grote rol in de prijs. Je kan kiezen tussen beton, glas en hout. Waarbij hout de goedkoopste oplossing is, maar je hebt er na verloop van tijd wel heel wat onderhoud aan. Denk aan verven of vernissen zodat het hout mooi blijft. Beton is in principe iets waar je geen werk meer aan hebt, maar kan wel kil overkomen. Het beton laten polieren kan het wat moderner maken. Glas is ook een optie als je het zeer modern wil.

Z-trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte