Wenteltrap op maat laten maken

Een wenteltrap is een soort draaitrap maar heeft geen centrale as. Daarom kan de wenteltrap variëren van vorm en is er nog vrije ruimte omheen. De centrale draagstructuur is dus niet aanwezig waardoor je een brede waaier aan mogelijkheden hebt.

Wie voor een wenteltrap kiest heeft graag een mooi en modern element in zijn woning. Maar ook een zeer duur. Het is namelijk moeilijker om te plaatsen, waardoor er meer werkuren nodig zijn en andere soorten materialen om de stevigheid te garanderen. Elke trap heeft zijn eigen design, omdat het op maat gemaakt moet worden. Maar je krijgt er wel een uniek stuk voor in de plaats en dat is ook wel wat waard, toch?

Voordelen van een wenteltrap

De reden waarom veel mensen voor een wenteltrap gaan is omdat het gewoon zo mooi is om naar te kijken. De trap ziet er zeer elegant uit waardoor je het als centraal punt in je woning kan laten plaatsen. Je kan kiezen uit tal van vormen en materialen, op die manier past het altijd in de woning, waar hij ook komt te staan. De inkomhal, in de woonkamer, in het kantoor of naar de zolder, een wenteltrap is altijd een goede keuze.

Een wenteltrap zorgt voor ruimtebesparing. Als je vrije ruimte hebt dan vul je die best in met deze trap, waardoor er nog ruimte overblijft voor leefruimte of berging. Je kan ook verschillende verdiepen met mekaar verbinden, met één trap. Je kan de steilheid van de trap ook kiezen, zodat je meer of minder ruimte verloren laat gaan. Maar ook naar comfort en veiligheid is dit een belangrijk punt. Als er kinderen of ouderen de trap moeten gebruiken, dan maak je hem best niet te steil.

Tip: aangezien een wenteltrap in verschillende materialen te verkrijgen is, moet je eerst naar een toonzaal in de buurt. Daar kan je zien hoe het er echt uitziet. Er is namelijk heel wat verschil in metaal, aluminium, hout, glas en nog andere materialen. Niet alleen het uitzicht, maar ook aan de prijs zal je merken dat er verschillen zijn.

Prijs wenteltrap

Er spelen heel wat factoren mee als we het over de prijs hebben van een wenteltrap. Het eerste punt is het materiaal dat je kiest, dat zal een belangrijke factor hebben. Maar ook de afmetingen die de trap moet hebben, wil je één verdiep doen of meerdere aan mekaar? Reken op een startprijs van 2.500 euro, maar dat kan snel oplopen naar 10.000 euro of meer.

Belangrijk is ook dat je verschillende offertes vergelijkt. Eén bedrijf is niet voldoende op dat vlak. Je kan iemand uitnodigen die meer informatie geeft naar plaatsing toe, maar informeer ook naar de beschikbare materialen. Afwerking is uiteindelijk ook belangrijk voor een wenteltrap.

Wenteltrap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte