L-trap op maat laten maken

L-trap neemt dan wel meer plaats in beslag dan een rechte trap, omdat er een kwartdraai naar boven kan zijn of 2 rechte trappen met een bordes tussen.

Elke woning is anders, daarom is ook elke trap anders. Maar de keuze van de materialen zegt ook veel over de klant. Wil je een L-trap in hout, beton, glas of nog een ander materiaal? Het is allemaal mogelijk, maar aan elk hangt uiteraard wel een prijskaartje. En dat is de eerste stap die je moet nemen, het bepalen van hoeveel geld je er wil aan uitgeven. De plaats van de trap zal ook een rol spelen, heeft deze een prominente plek in de woning, in de inkomhal of in de woonkamer? Dan wil je dat het een mooie trap is. Een L-trap naar de zolder of in een vakantiewoning hoeft niet in de mooiste of duurste materialen gezet te worden.

Voordelen van een L-trap

Een van de voordelen is dat je geen al te steile trap krijgt. Mocht je voor een rechte trap gaan dan moet je meer overbruggen met minder treden. En dat heeft zijn gevolgen als je de trap wil op – en afgaan. Denk daar goed over na. Wie nog jong is en goed ter been heeft hier geen problemen mee. Maar als er kinderen zijn of oudere mensen in de woning, dan wil je veilig naar boven en beneden uiteraard. Een L-trap neemt dit probleem weg, omdat je de trap in twee deelt en je zo dus minder steil kunt gaan.

Een nadeel kan zijn dat de L-trap meer ruimte in beslag neemt, maar dat kan je ombuigen naar een voordeel. Maak bergruimte onder de trap met kasten en lades. Op die manier kan je heel wat spullen kwijt en ben je de ruimte niet kwijt.

Tip: laat verschillende bedrijven bij je langskomen. Op die manier ontvang je ook meerdere offertes, maar je kan je ook beter informeren naar materiaalkeuze toe. Er zijn heel wat eigenschappen waar je een keuze in moet maken.

Prijs L-trap

Aan elke trap hangt een prijskaartje, dus ook voor een L-trap. Hoeveel dat precies zal zijn hangt af van enkele factoren. De eerste daarvan is het budget dat je kan en wil uitgeven. Het tweede is het materiaal waarin je wenst dat de trap geplaatst zal worden. Dat is al voldoende om over na te denken, want voor een L-trap ben je al snel enkele duizenden euro’s kwijt.

L-trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag.