Gesloten trap op maat laten maken

Een gesloten trap of bordestrap wil niet zeggen dat je de trap niet mag betreden. Het heeft te maken met de stootborden tussen de treden. Als die aanwezig zijn, dan spreekt men van een gesloten trap. Je kan er niet doorkijken bij het betreden ervan.

Een gesloten trap geeft een verhoogd gevoel van veiligheid. Aangezien er geen vrije ruimte is tussen de treden kan je nergens aan blijven vasthaken met je voeten. Op die manier is de kans op een valpartij ook kleiner. Met kinderen of ouderen in huis is dit zeker een pluspunt.

Kastruimte onder de gesloten trap

Een groot voordeel aan een gesloten trap is dat je de ruimte eronder optimaal kan benutten. Als jouw woning over meerdere verdiepingen beschikt, dan kan je de gesloten trappen boven mekaar plaatsen. Maar je kan ook inbouwkasten laten voorzien. Hier kan je heel wat spullen in kwijt die je afsluit met een deur.

Thermische en akoestische isolatie

Een bordestrap kan als nadeel hebben dat er heel wat warmte verloren gaat. Met een gesloten trap heb je dat probleem niet. En er kan bovendien minder geluid naar een andere ruimte gaan, wat voor een gezin ook wel handig kan zijn. Op die manier hoor je spelende kinderen niet of kan het geluid van de tv niet voor overlast zorgen.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten van gesloten trappen. De soorten die je kan gebruiken voor een gesloten trap is een gesloten steektrap, kwartdraaitrap of een spiltrap. Bij elk van deze soort kan je zelf het materiaal bepalen. Op die manier past de trap steeds in je interieur. Zowel modern, klassiek en landelijk kunnen dus een gesloten trap hebben. Bekijk goed wat de mogelijkheden zijn en stem dit zoveel mogelijk af op de kleuren van je woning.

Staat de trap niet tussen twee muren, dan laat je best nog een trapleuning voorzien. Op die manier verhoog je de veiligheid. Nog een optie is trapverlichting, vooral voor ’s avonds en ’s nachts een pluspunt.

Nadelen van een gesloten trap

Je kon nu al enkele voordelen lezen, maar welke nadelen zijn verbonden aan een gesloten trap? Je kan van alles een nadeel maken, maar als we er toch eentje moeten opnoemen is dat het onderhoud. Een houten trap heeft na verloop van tijd een nieuwe laag verf of vernis nodig.

 

Tip: bezoek zoveel mogelijk toonzalen waar trappen te zien zijn. Op die manier kan je het materiaal van dichtbij bekijken en weet je waar het over gaat. Vraag ook steeds naar de voor – en nadelen van de materialen. Op die manier kan je de juiste keuze maken.

Prijs gesloten trap

Een gesloten trap moet je laten plaatsen, dit is een klus die je moeilijk alleen kan. De treden en stootborden moeten mooi op elkaar passen. Niet alleen voor het zicht, maar ook voor de stevigheid van de trap. De prijs van een gesloten trap begint rond de 1000 euro. Afhankelijk van de afwerking kan dit nog stijgen.

Gesloten trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte