Open trap op maat laten maken

Een open trap heeft geen stootborden, hierdoor stijgt het ruimtegevoel in huis. Op die manier oogt de trap modern en kan je het aanzien als een leuk feature in huis.

Voordelen van een open trap

Interessant aan een open trap is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende modellen. Het is dus mogelijk om een eenvoudige steektrap te laten maken, maar ook een draai – of spiltrap bijvoorbeeld. Aangezien er geen stootborden aanwezig zijn krijg je een open gevoel op de trap, zo kunnen de beneden – en bovenverdieping vlot in mekaar lopen. Je krijgt trouwens ook meer licht in huis als de trap open is.

Nadelen van een open trap

We zijn tegenwoordig allemaal bezig met het klimaat en het milieu. Bij een open trap krijg je snel te maken met warmteverlies. De beneden – en bovenverdieping staan in verbinding met deze trap, waardoor er dus warmte naar boven kan ontsnappen. Dat merk je al snel aan de energiefactuur. Een oplossing is eventueel een tussendeur plaatsen, waardoor warmte niet kan naar boven trekken.

Ook naar veiligheid toe is een open trap minder interessant, omdat er een open ruimte is tussen de treden moet je vooral opletten als er kleine kinderen in de woning zijn.

 

Verhoog de veiligheid

Om de veiligheid dan aan te pakken laat je best een trapleuning plaatsen. Bij een open trap kan je desgewenst een open trapleuning laten plaatsen. Dus eventueel met spijlen die uit elkaar staan. Zo blijft het ruimtegevoel behouden. Ook een glazen wand zou hier een optie zijn als leuning.

Open trap dichtmaken

Is er al een open trap in je woning, maar wil je hem liever dicht? Ook dat is mogelijk, en je hebt direct een nadeel minder. Namelijk dat er geen warmteverlies meer zal zijn door de trap.

Prijs open trap

Er zijn enkele factoren die we moeten bekijken alvorens een prijs te kunnen opmaken voor een open trap. Veel hangt af van de afmetingen en de moeilijkheidsgraad voor de plaatsing. Een ingewikkelde constructie zoals een trap met kwartslag zal duurder zijn dan een steektrap bijvoorbeeld. Een gemiddelde prijs voor een open trap ligt rond de 4500 euro. Maar om een goed idee te krijgen laat je best een offerte op maat maken. Dan komt er een vakman bij je thuis en hij kan direct zien wat de situatie is.

Is er nog een oude trap die verwijderd moet worden, ook dat zal meespelen in de prijs natuurlijk. Om te kunnen vergelijken nodig je dus best verschillende bedrijven uit om de zaken te bespreken. Op basis van de verkregen offertes kan je dan nog een keuze maken.

Open trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte