Klassieke of rustieke trap op maat laten maken

Woon je in een klassieke woning, fermette of woning in Franse stijl? Dan zal een klassieke trap het best in je interieur passen.

Klassieke houten trap

Voor de vervaardiging van een klassieke trap, zal men snel hout gebruiken omdat het makkelijk bewerkbaar is. Veel gebruikte houtsoorten voor rustieke trappen zijn Europese houtsoorten. Vooral loofhout is populair omdat het makkelijk te bewerken is en zeer stevig en een hoge weerstand  is voor de vervaardiging van de trapboom, traptreden en balustrade.

Populaire houtsoorten zijn beukenhout, eikenhout en dennenhout. Dergelijke houtsoorten zijn zeer duurzaam en kunnen naar keuze afgewerkt worden. Je kan het hout blank laten staan, het hout vernissen of oliën.

Het voordeel van hout is de grote variatie in kleuren, houtnerven en tekeningen in het hout. Hout geeft een warme uitstraling aan je trap. Omdat hout makkelijk te bewerken is, kan de trap makkelijk voorzien worden van verschillende op maat gemaakte klassieke elementen die de trap een mooi uiterlijk geven.

Klassieke trap schilderen

Klassieke trappen die geschilderd worden, kan je laten uitvoeren in Franse Es, dat hout behoudt zijn structuur na het aanbrengen van een verflaag. Klassieke geschilderde trappen worden ook wel cottage trappen of landelijke trappen genoemd. Meestal zal men opteren voor licht verfkleuren zoals wit of taupe. Ze zijn klassiek maar passen ook in een landelijke woning of een gerenoveerde klassieke woning.

Klassieke trap met smeedijzeren trapleuning

Mooi in een klassieke woning zijn de trappen met een trapleuning of baluster in smeedijzer. Alles wordt in het atelier door de smid op maat gemaakt, sierlijke krullen of prachtige motieven, recht of afgeronde trapbalustrades... alles is mogelijk. Smeedijzer in combinatie met klassieke traptreden zoals hout of natuursteen maken van je rustieke trap een echte eyecatcher en een meerwaarde voor je woning.

Alle vormen en types zijn mogelijk

Alle vormen voor een klassieke trap op maat zijn mogelijk. Denk maar aan de:

  • Rechte klassieke trap;
  • Klassieke trap met bocht of kwartdraai;
  • Klassieke wenteltrap;
  • Klassieke draaitrap of spiltrap;
  • Klassieke bordestrap;
  • ...

Kleine klassieke trappen of plaatsbesparende trappen

Wie niet veel plaats heeft in zijn klassieke woning, kan toch opteren om een ruimtebesparende trap te plaatsen in rustieke stijl. In het atelier worden klassieke smalle keldertrappen en smalle zoldertrappen vervaardigd. Maar ook in de traphal of huiskamer kan een ruimtebesparende trap geplaatst worden. Dergelijk trappen worden met afwisselende traptreden geplaatst.

Prijs klassieke trap

De prijs van klassieke trappen liggen iets hoger dan een gewone moderne trap omdat er meestal met duurdere houtsoorten wordt gewerkt ( bijvoorbeeld beuk vs eik ). Ook worden de traptreden soms afgerond of wordt de trapboom en trapleuning voorzien van een klassieke tekening of lijnmotief.

Klassieke trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte