Designtrap op maat laten maken

Een modern interieur met een design trap aangevuld, een gouden combinatie. Zeker als je een echte blikvanger in je woning wil. Heb je nog enkele tips en advies nodig, dan is dit artikel zeker een aanrader.

Een designtrap kan je laten voorzien van mooie houten treden, een leuning in glas. Of maak er een zwevende trap van, of toch eentje in beton? Je merkt het al, er zijn tal van materialen waaruit je kan kiezen en toch de eigenschappen hebben van een design trap.

Houten designtrap

Een design trap waar je niet kan doorkijken hebben volledige doorlopende stootborden. Ben je iemand die niet op zijn gemak is bij een open trap, dan kies je voor een dichte trap. Op die manier kan je er niet doorkijken en is het ook geen gevaar voor kinderen.

Het soort hout kan je uiteraard kiezen. Maar als je het designgehalte hoog wil houden, dan moet je voor een houtsoort gaan die er echt mooi uitziet. Eik kan hier een goede keuze zijn bijvoorbeeld.

Een leuning bij een design trap

Design en veiligheid kunnen hand in hand gaan. Dus ook bij een design trap kan een leuning voorzien worden. Eventueel in glas, zo ontstaat er een open effect van de trap, maar je kan je toch nog ergens aan vasthouden. Glas heeft als nadeel dat je het vaak moet onderhouden, dus neem dit zeker in gedachten.

Zwevende designtrap

Een zwevende trap is pas echt design. De treden zitten hierbij verankerd in de muren, waardoor ze in de lucht zweven. Hou uiteraard rekening dat er voldoende stevigheid moet voorzien worden, de draagkracht van de muur is hier belangrijk. De treden kan je dan in beton laten of van een houten opzettrede voorzien.

Design trap in beton

Beton is een stevige basis als trap. Ook al heeft het wat een kille uitstraling, je kan het toch zo afwerken dat het een designelement wordt door het bijvoorbeeld te schilderen of te laten bekleden met glas of hout. Door het beton te polieren bijvoorbeeld krijg je een mooie glans. Ook hout op de treden kan een mooi effect creëren.

Glazen designtrap

Ook glas kan perfect gebruikt worden om een designtrap te vervaardigen. De combinatie van veiligheidsglas voor de traptreden en glazen trapleuning samen met een mooie inox trapleuning en glazen balustrade in de traphal maken van je trap een echte eyecatcher. 

Prijs design trap

Hoeveel kost nu al dat moois? Een design trap zal inderdaad een grote hap uit je budget zijn. Maar je krijgt er wel wat voor in de plaats. Het gewenste afwerkingsmateriaal en jouw wensen maken de kostprijs. Wat wil je voor je geld en hoeveel kan je ervoor uitgeven?

Een rechte zwevende trap voor één verdiep komt al snel op een prijs tussen 7500 euro en 12500 euro. Een volledige gegoten trap heb je wel al vanaf 5000 euro. Voor een prijs op maat laat je best iemand langskomen die de situatie bij je thuis kan bekijken en op basis van die gegevens een offerte kan opmaken.

Designtrap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte