Hedendaagse trap op maat laten maken

Een hedendaagse trap bestaan uit de meest uiteenlopende soorten. Veel hangt af van hoe jouw woning er nu uitziet. Is dat een moderne woning of eerder eentje met klassieke elementen? Dan kan je op basis van die zaken een trap laten plaatsen.

Een moderne houten trap aangevuld met een trapleuning uit inox is een goed voorbeeld van een hedendaagse trap. Ook al lijkt het vrij klassiek, het komt in heel veel woningen terug. Hout is nog steeds een populaire keuze als het gaat over een trap. Er is natuurlijk het feit dat je wel wat onderhoudswerk hebt aan hout, maar er bestaan ook al soorten waar je niets aan moet doen.

Hedendaagse trap in hout

Hout blijft een populaire keuze, maar hoe kan je deze tot een hedendaags geheel vormen? Als je een renovatiewoning koopt met een bestaande houten trap in, dan wil je die aanpassen naar de normen van nu. De huidige trap is qua basis nog volledig in orde, het hout ziet er goed uit, maar je wil het uitzicht ervan veranderen? Dan kan je kiezen om deze aan te passen door nieuwe overzettreden te plaatsen. Dat kan in hout, maar ook vinyl, tapijt of laminaat is mogelijk. En deze materialen zijn tegenwoordig ook sterk en zeer duurzaam. Je legt ze dus niet voor even, maar je kan er nog jarenlang van genieten.

De leuning moet je natuurlijk ook mee vervangen. Je kan het bestaande hout verven om enkel het uiterlijk te vernieuwen. Wil je ook de vorm mee veranderen, dan verwijder je de huidige leuning het best en vervang je die door een inox trapleuning. Deze zijn stevig en zien er mooi uit. Inox gaat zeer lang mee, dus daar moet je echt niets meer aan doen.

Elke vorm van trap

Er bestaan rechte trappen, draaitrappen, wenteltrappen, spiltrappen, steektrappen, L-trappen. Elke vorm van trap kan je omvormen naar een hedendaagse trap. En dat kan je doen door enkele elementen aan te passen zoals hierboven beschreven. Heb je nog een nieuwbouwwoning en nog geen trap, dan kan je een volledige nieuwe hedendaagse trap naar wens laten plaatsen.

Prijs voor een hedendaagse trap

De prijs voor dit soort trappen hangt vaak af van jouw persoonlijke wensen. Wil je een bestaande trap volledig vernieuwen of wil je van nul beginnen en een hedendaagse trap laten zetten, dan zal de prijs hiervan afhangen. Ook van het budget dat je kan uitgeven uiteraard. Laat voor het gemak enkele bedrijven bij je langskomen. Zij kunnen je bijstaan met raad en advies en uiteindelijk een offerte op maat voorstellen.

Hedendaagse trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte