Hoe kies je de beste schrijnwerker of trappenmakerij?

Een schrijnwerker of trappenmaker kan je makkelijk vinden via het internet. Als je deze woorden in een zoekmachine ingeeft krijg je heel wat bedrijven in de buurt of verder weg, die je verder kunnen helpen. Maar wat is nu de beste keuze?

Een keuze maken

Eerst en vooral dient je er uit te zijn of je een nieuwe trap wenst te plaatsen of een bestaande trap gaat renoveren. Klik hier waar je dient op te letten.

Vooraleer je een vakman of bedrijf zoekt moet je eerst zelf kijken wat je precies nodig hebt en welke stijl je wenst uit te gaan. Er zijn namelijk heel wat materialen om uit te kiezen, zeker als je schrijnwerk nodig hebt of een trap wil laten plaatsen.

Stel je hebt een bestaande woning gekocht en er staat een degelijke trap, maar je wenst die te renoveren. Dan heb je de keuze uit deze opties:

  • Hout schuren en opnieuw verven en vernissen
  • Overzettreden plaatsen uit hout of laminaat
  • Vinyl treden op plaatsen
  • De oude trap verwijderen en een nieuwe trap laten plaatsen

Lees hier alles over traprenovatie

Heb je al enkele voorbeelden gezien van een gewenste stijl, bijvoorbeeld via internet, dan kan je dit kopiëren naar jouw trap. Wil je liever niet zelf aan de slag te gaan, dan kan je een vakman dit voor jou laten uitvoeren. Dit geeft de meeste garantie op mooi en nauwkeurig werk. Een trap is noodzakelijk in een woning, het mag er dus ook goed afgewerkt uitzien.

Welk materiaal kiezen?

De stijl is een ding, maar het materiaal een ander. Het ene heeft met het andere te maken, dat spreekt voor zich. Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen, we overlopen hier enkele.

  • Een massieve houten trap is nog steeds een vaak genomen keuze. Het materiaal straalt warmte en gezelligheid uit en dat mag ook tot uiting komen in vensters, deuren en een trap. Het nadeel is wel dat je er onderhoud aan hebt, maar wie graag de handen uit de mouwen steekt kan hiermee wel aan de slag.
  • Laminaat als overzettreden is bij veel mensen een optie. Er is na de plaatsing geen werk meer aan, je hebt de look van hout maar het werk er niet bij.
  • Beton voor een trap geeft een industriële uitstraling, maar je ziet het vaker terugkomen. Je zou denken dat het enkel past in een ziekenhuis of ander groot gebouw. Maar ook bij je thuis kan je een betonnen trap laten plaatsen. Als je het beton laat polieren zal het zeer mooi en strak worden.
Tip: alvorens een vakman te kiezen, zorg dat je al iets weet welke stijl je wenst uit te gaan. Dan kan een gesprek met de vakman duidelijker worden en je van alle voor- en nadelen informeren.

Trap op maat laten maken?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte